Původ kávy: Afrika
Region: Severovýchodní Burundi v provincii Muyinga
Je obtížné vyrábět a vyvážet kávu z Burundi, která je jak vnitrozemská, tak se stále zotavuje z vnitřních a politických konfliktů. To všechno kávu z Burundi činí velmi výjimečnou.
Jsme rádi, že jsme se k této, tak jedinečné kávě dostali a mohli Vám ji nabídnout za opravdu fantastickou, reklamní cenu.
Vůně a chuť kávy Burundi Kavugangoma:
Z namleté kávy cítíme švestky a hřebíček spolu s jemnou vůní vanilky.
Po zalití kávy se rozvíjí bohatá vůně melasy, zázvoru, skořice a vůně divokých květin.
Chuť kávy je velmi šťavnatá, připomínající jablečný džus. Káva je zcela čistá, se snadno rozlišitelnou charakteristickou chutí.
Při ochlazování cítíme z kávy aroma anglického snídaňového černého čaje.
Kyselost je brilantní, strukturovaná a je jako čerstvá jablka.
Chuť kávy Burundi si zdokonalíte pokud si ji připravíte jako Espresso.
Více o kávě:
Oblast | Afrika |
---|---|
Zpracování | Mokrý proces (promytí) |
Způsob sušení | Zvednuté lůžko. Sušená na slunci |
Farmářská káva | Ano |
Detail kultivaru | Bourbon |
Kvalita | A1 |
Doporučeno pro espresso | Ano |