KÁVA KOSTARIKA SHB EL ROSARIO
Popis:
Káva Kostarika El Rosario pochází z oblasti Leon Cortes v regionu Tarazzu. Oblast se vyznačuje mírným klima s teplými dny a chladnými nocemi. O produkci se starají dcera a syn zakladatele farmy pana Moisese Mezy. Tato rodinná farma produkuje tzv. Medovou kávu, která je velmi náročná na zpracování, zato je přímo stvořena k zamilování. Vyznačuje se lahodnou, lehkou, ovocnou chutí a nebývalou medovou sladkostí. Je téměř hříchem ji neochutnat.
Dodavatel: čaj-a-káva.cz Země původu: EU
Popis
KÁVA KOSTARIKA SHB EL ROSARIO
Složení: černá káva 100% Arabika.
Zpracování kávy Finca El Rosario probíhá v malé farmě s názvem La Cabana. Vše začalo před 50 lety, kdy starý pán Moises Meza vysadil první kávovníky. V té době pouze vyráběl a dodával své kávové třešně, jak tomu bylo zvykem nejbližším překupníkům. Jeho vědomosti v pěstování kávy byly velmi omezené. Neříkal si, že by jeho káva byla tak dobrá, aby mohla obstát na mezinárodních trzích. V roce 2007 ovšem začaly jeho děti pan Javier a paní Gabriela produkovat tzv. medovou kávu v mikrolotech (malé balení). To představuje cca 30kg kávy v jednom mikrolotu s naprosto dohledatelným původem.
Celý proces je 100% ekologický a kávovníky se pěstují ve stínech stromů. Hnojiva jsou vyráběna pouze z přírodních produktů a bez herbicidů. Jedná se o přírodní polokompost.
Medová káva přechází přímo na vyvýšená africká sušící lůžka poté, co byla vyloupána, neprošla žádným promývacím procesem a to z toho důvodu, aby si udržela sladký medovitý sliz, který jí dává ovocnou chuť.
Během procesu sušení potřebují kávové třešně zvláštní pozornost a musí být každých 10 minut otočeny, aby se dosáhlo perfektního vyvážení vlhkosti. Otáčení je velmi důležité, jinak by mohlo dojít k plesnivění. To celé se děje po dobu jednoho týdne. Tomu říkáme pečlivost. A s takto vysokou pečlivostí věnovanou detailům není divu, proč je tato káva tak dobrá a jedinečná!
Více o kávě:
| Oblast | Kostarika |
| Nadmořská výška | 1600 m |
| Zpracování | tzv. medování / suché |
| Půda | vulkanická půda |
| Detail kultivaru | Žlutý Catuai |
| Stín stromů | Ano |
| Kvalita | SHB EP (označuje kávu s nejvyšší kvalitou a nejtvrdším zrnem) |
Chuťový profil:
| Stupeň pražení | |||||
|---|---|---|---|---|---|
| Aroma | |||||
| Komplexnost | |||||
| Tělo | |||||
| Charakter | |||||
| Ovocnost | |||||
| Vyváženost | |||||
| Kréma |


Recenze
Odstranit filtrZatím zde nejsou žádné recenze.