Čajové noviny, Nezařazené

ASSAM GENTLEMAN FTGFOP1

ASSAM FTGFOP 1 GENTLEMAN SECOND FLUSH – černý čaj pro povznesení těla, mysli i ducha

Popis čaje:

Assam Genleman je severoindický černý čaj s kvalitně zpracovaným listem s menším podílem čajových tipsů. Černý čaj Assam Gentleman je určen pro ty, kteří milují dobré silné černé čaje s bohatým sladovým charakterem a potřebují po ránu tzv. nakopnout!!! FTGFOP 1 představuje Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1 – v krátkosti se jedná o synonymum pro mimořádně vysoce kvalitní čaje, které se skládají z jemných listů s jemnou chutí. Jednička značí třídu jedna, tedy výběrovou. A Second Flush znamená, že čajík pochází z druhé sklizně, která probíhá zpravidla od konce května do poloviny června.

Je to období ze kterého se čajové lístky považují za jakostně nejlepší. Na většině plantáží sbírají čajové lístky výhradně ženy . Čajové výhonky otrhávají oběma rukama do košů, které mají připevněny na boku, zádech a dokonce hlavě. U moderního pěstování čajovníku se kladou velké nároky na správné ulamování čajových výhonků, hygienu česání a zpracování čaje. Při česání čaje bývá zpravidla přísný zákaz kouření, používání voňavek a dokonce by se neměli jíst aromatické pokrmy.

Česačka při sbírání odštipuje palcem a ukazovákem mladé koncové výhonky čajovníku tzv. fleš. Fleš se skládá z vrcholového listového pupenu a ze dvou až pěti mladých lístků. Fleš může mít různou jakost závislou na počtu lístků. Opravdu za jemnou fleš se považuje čajový výhonek z listového pupenu a dva lístky. K získání vysoce kvalitních čajů se sklízí pouze jemná fleš. Listové pupeny jsou celé stříbřitě bílé a porostlé bílými chloupky. Při fermentačním působení získávají tyto stříbřité pupeny zlaté zabarvení a jsou nazývány zlatavými tipsy. Jednotlivé listy na výhonku větvičky čajovníku jsou pro obchodní styk speciálně označovány a to od nejvyššího bodu čajovníku.

konvice ZelenýDrak.cz

Nápoj z černého čaje Assam Gentleman

Připravený šálek černého čaje Assam Gentleman dává jantarově zbarvený nápoj s vynikajícím květinovým aroma. V čaji dále můžeme zaznamenat sladké tóny peckovin a lehkou trpkost.

Černý čaj Assam – čaj mnoha tváří

S assámským černým čajem jste se mohli setkat, aniž byste věděli, že se vůbec jedná o assámský čaj. Vzhledem k jeho povaze se totiž stává součástí mnoha snídaňových anglických nebo irských čajů. V těchto zemích je do něj zpravidla přidáváno mléko a cukr ke zjemnění chuti.

Černý čaj Assam pomáhá

Vědecké studie uvádí, že jeho konzumací získáme tanin a kofein (stimuluje jako káva!), karoten, fluor, kromě toho vitamín P, K, B1, B2, PP a vitamín C. Dále se pak černý čaj Assam Gentleman lidmi obecně využívá ke snížení rizika vzniku Parkinsonovy choroby, při kardiovaskulárních potížích a ke snížení rizika vzniku rakoviny. Studie ovšem ještě neprokázaly konkrétní vazby látek, které tento jev způsobují, takže prevence rakoviny nepatří mezi podložené efekty.

Je nutno podotknout, že účinky námi nabízených čajů (tedy ani tohoto), nebyly vědecky testovány.

Assam Gentleman a duševní bdělost

Černý čaj Assam Gentleman by měl být první záležitostí, kterou po ránu uvidíte, pakliže potřebujete povznést ducha, mysl i tělo. Obsah kofeinu v Assam Gentleman může ovlivňovat myšlení a pozornost. Assam Gentleman nám dokonce může pomoci zůstat vzhůru i přesto, že již nějaký spánkový deficit máme. Je nutno podotknout, že účinky tohoto čaje nebyly zatím vědecky testovány.

Příprava Assam Gentleman

Do předem vyhřáté jednolitrové konvice vložte cca 12-15g černého čaje Assam Gentleman. Zalejte jej právě vroucí vodou a nechejte luhovat tři až pět minut. Poté nápoj zceďte. Jantarová barva čaje se vyjímá obzvlášt ve skleněném nebo celobílém šálku. Nebojte se proces výluhu zopakovat. I druhý a dokonce třetí nálev překvapí.

ASSAM FTGFOP 1 GENTLEMAN – pro povznesení těla, mysli i ducha

ASSAM FTGFOP 1 GENTLEMAN - pro povznesení těla, mysli i ducha

Objednat:

ASSAM FTGFOP 1 GENTLEMAN – pro povznesení těla, mysli i ducha

ASSAM FTGFOP 1 GENTLEMAN - pro povznesení těla, mysli i ducha - příprava

ASSAM FTGFOP 1 GENTLEMAN – pro povznesení těla, mysli i ducha

ASSAM FTGFOP 1 GENTLEMAN - pro povznesení těla, mysli i ducha - nálev

ASSAM FTGFOP 1 GENTLEMAN – pro povznesení těla, mysli i ducha 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *