Čajové noviny, Nezařazené

JADE QUCHA PENG LAI ZHI CHA BIO – rarita, zelený čaj 

JADE QUCHA PENG LAI ZHI CHA BIO – rarita, zelený čaj

Popis čaje:

Jarní pozdrav z daleké cesty po Číně. Tak by se dal prvním dojmem popsat tento čaj.
Jedná se o čajovou raritu, která je sklizena během posledních chladných dní na jaře. V této době čajové lístky rostou pomaleji a zachovávají si mladost. Sklízí se opravdu jen něžné zelené mladé čajové lístky. To je důvod, proč se tento zelený čaj vyznačuje podmanivým tmavě zeleným a jemně rolovaným listem. JADE QUCHA PENG LAI ZHI CHA pochází z ekologického zemědělství.

konvice ZelenýDrak.cz

Nápoj:

Po zalití čajík vytváří svěží, příjemně bylinnou, velmi jemnou vůní. Chuť je mírně sladká bez známek jakékoli hořkosti. Díky této chuti se čaj stává velmi chytlavím a velice chutným. JADE QUCHA PENG LAI ZHI CHA je ideální čaj (nejen) pro začátečníky, kteří si chtějí dopřát něco dobrého za přiměřenou cenu.

Jak velké množství zeleného čaje byste měli vypít, abyste zhubly?

Zelený čaj sám o sobě nemůže způsobit úbytek na váze – může pouze udělat to, že způsobí deficit kalorií. Nicméně, zelený čaj může pomoci v úsilí hubnutí tím, že se může snížit chuť k jídlu a může dojít ke zvýšení metabolismu. Studie neprokázala, jak přesná denní dávka zeleného čaje, nejlépe podpoří ztrátu hmotnosti. Ovšem lidé pokoušející se zhubnout pijí alespoň dva až tři šálky zeleného čaje denně. To je i ta hranice, kterou byste neměli překročit doporučený denní příjem teinu (kofeinu).

Kofein – množství

Lidé věří, že kofein neboli tein obsažený v zeleném čaji je částečně zodpovědný za hubnoucí účinky. Bohužel kofein není bez vedlejších účinků, a příliš mnoho teinu může způsobit toxicitu. Odborníci varují před zneužíváním doplňků stravy, které obsahují kofein. Má se za to, že zelený čaj obsahuje asi 25 mg teinu na 0,25litru čaje. Horní hranicí příjmu kofeinu pro zdravé dospělé osoby, aby se zabránilo škodlivým účinkům se uvádí 300-400 miligramů denně. Tato hranice se může lišit, pokud máte špatný zdravotní stav, a proto je důležitá konzultace s Vaším lékařem. Těhotné ženy by neměly přijmout více než 200 miligramů kofeinu denně!!!

Vyhnutí se předávkování kofeinem (teinem)

Má se za to, že chcete-li se vejít do maximální hranice příjmu teinu, neměli byste překročit 12 až 16 čtvrtlitrových šálků zeleného čaje denně. Mějte na paměti, že čím silnější zelený čaj, tím větší obsah teinu.

Dostatečné dávky polyfenolů

Odborníci doporučují vypít dva až tři šálky zeleného čaje denně, abychom získali dostatečnou dávku zdraví prospěšných aktivních látek. Obecně se má za to, že tato dávka by měla zahrnovat 240 až 320 mg polyfenolů. Tyto sloučeniny jsou rostlinné antioxidanty, u kterých lidé věří, že jim pomůžou ochránit buňky před poškozením. Studie ovšem ještě neprokázaly konkrétní vazby látek, které tento jev způsobují, takže prevence rakoviny nepatří mezi podložené efekty. Polyfenoly také můžou pomoci zvýšit metabolismus. Studie z roku 2014, dospěla k závěru, že zelený čaj může mírně snížit obsah tuku v těle. Nemůžeme však spoléhat na samotný zelený čaj, že nám pomůže zhubnout. Je třeba na zelený čaj nahlížet jako na případného pomocníka ve vašem celkovém úsilí jak zhubnout.

Vedlejší účinky teinu

Mezi vedlejší účinky teinu může patřit zvýšená srdeční frekvence, nespavost, nevolnost a zvracení, časté močení, třes, úzkost a deprese. Poraďte se se svým lékařem dříve, než začnete s pitím zeleného čaje, pokud máte špatný zdravotní stav. Lidé, kteří mají problémy se srdcem, onemocněním ledvin nebo jater, vysoký krevní tlak, cukrovku, anémii, osteoporózu nebo úzkost, se vyhýbají pití zeleného čaje. Obecně se má za to, že zelený čaj také spolupracuje s některými léky, takže opět nejdříve konzultace s lékařem, než začnete s pitím zeleného čaje. Lidé užívající antikoncepci či léky na ředění krve se také vyhýbají pití zeleného čaje.

Je nutno podotknout, že účinky námi nabízených čajů (tedy ani tohoto), nebyly vědecky testovány.

CHINA GREEN JADE QUCHA PENG LAI ZHI CHA BIO – rarita, zelený čaj – vzhled

CHINA GREEN JADE QUCHA PENG LAI ZHI CHA BIO - rarita, zelený čaj

Objednat:

CHINA GREEN JADE QUCHA PENG LAI ZHI CHA BIO – rarita, zelený čaj – příprava

CHINA GREEN JADE QUCHA PENG LAI ZHI CHA BIO - rarita, zelený čaj - příprava

CHINA GREEN JADE QUCHA PENG LAI ZHI CHA BIO – rarita, zelený čaj – nálev

CHINA GREEN JADE QUCHA PENG LAI ZHI CHA BIO - rarita, zelený čaj - nálev

CHINA GREEN JADE QUCHA PENG LAI ZHI CHA BIO – rarita, zelený čaj 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *