Čajové noviny, Nezařazené

CITRONOVÁ TRÁVA – bylinný čaj a skvělé pleťové tonikum

CITRONOVÁ TRÁVA – bylinný čaj a skvělé pleťové tonikum

Popis čaje:

Citronová tráva, také známá jako Cymbopogon citratus, je druh trávy, původem z části Asie a Afriky, ačkoli byla také dobře známa po mnoho generací různými domorodými národy ve Střední a Severní Americe. Je to vytrvalá tráva, které se daří v teplém počasí a může dorůstat až do čtyř metrů výšky v ideálních klimatických podmínkách. Citronovou trávu nejčastěji používáme ve formě bylinného čaje, oleje, kosmetického přípravku a také jako koření. Čaj z citronové trávy můžeme aplikovat na pleť jako tonikum nebo jako úžasnou čistící vodu. Citronová tráva jako čaj má mírně kořeněnou chuť a může poskytnout širokou škálu zdravotních výhod, z nichž některé byly dokumentovány prostřednictvím vědeckého zkoumání.

konvice ZelenýDrak.cz

Nápoj:

Čaj z Citronové trávy má jak název napovídá jemnou citronovou vůni a chuť, která se nikdy neomrzí. V chuti můžeme objevit též malinko kořeněnou chuť, typickou právě pro Citronovou trávu.

Je zdravé pít velké množství čaje z Citronové trávy?

Většina negativních účinků nadměrného pití čaje jsou díky kofeinu a tříslovinám, které se nacházejí ve velkém množství v čajových lístcích. Příliš mnoho kofeinu může způsobit nervozitu nebo Vás okrást o spánek, zatímco příliš taninu může vést k podráždění žaludku. Čaj z Citronové trávy, stejně jako prakticky všechny bylinné čaje, neobsahuje ani kofein ani třísloviny. Nejsou známy žádné negativní účinky každodenního pití. Snad pokud jste těhotná, pití čaje s příměsí Citronové trávy nebo čisté Citronové trávy se vyhněte. Rozhodnutí jak velké množství Citronové trávy budeme pít závisí na tom, jak máme dobrý metabolismus, jak jsme aktivní a na podmínkách v kterých žijeme. Voda je nezbytná pro život, ale extrémní spotřeba může vést k intoxikaci vodou a můžete se potýkat s vážnými následky. Veškeré dávkování a použití konzultujte se svým lékařem.

Zdraví prospěšná Citronová tráva

Praktici mexické lidové medicíny praví, že Citronová tráva podporuje zdravé trávení, zklidňuje nervové onemocnění, zmírňuje nespavost, normalizuje krevní tlak a odstraňuje toxiny z těla. Doporučují citronovou trávu jako bojovníka proti rakovině tlustého střeva. Citronová tráva je v Mexiku také užívána pro svoje silné antioxidační a mírné antimikrobiální vlastnosti.

Pozor v těhotenství na čaj z Citronové trávy!!!

Čaj z Citronové trávy může poskytnout některé zdravotní výhody, i když těhotné ženy by to s její konzumací neměli přehánět. Citronová tráva prý obsahuje látky, které můžou stimulovat děložní stahy, které mohou vést k potratu. Měli byste se také vyhnout Citronové trávě a produktů z ní v době kojení, protože její vliv na novorozence nebyl studován. Mezi další bylinky, kterých byste se měli vyvarovat v průběhu těhotenství patří anýz, heřmánek, kostival, ibišek, kořen lékořice, malinové listí, rozmarýna, šalvěj a řebříček. Obraťte se na lékaře ohledně bylinných čajů, které jsou vhodné po dobu trvání těhotenství.

Voda vs. Citronová tráva

Vaše tělo samozřejmě potřebuje vodu, přičemž množství je závislé na mnoha faktorech. Ve většině případů, jeden litr vody na každých padesát kilogramů tělesné hmotnosti, je považován za dostatečný, aby vaše tělo fungovalo správně. V horkém počasí nebo při namáhavé činnosti potřeba vody přirozeně stoupá. Konzumace tekutin prostřednictvím čaje z bylin jako je citronová tráva je chutná varianta, a lidé ji konzumují, protože jim dokonce nezpůsobuje žádné močopudné účinky. Pití nadměrného množství tekutin což je asi více než čtyři litry na padesát kilo tělesné hmotnosti, může vést k intoxikaci tekutinami, což může vyčerpat sodík a snížit úroveň elektrolytů. Příznaky intoxikace vodou můžou zahrnovat zmatenost, nevolnost, svalovou slabost a nakonec bezvědomí.

Je nutno podotknout, že účinky námi nabízených čajů (tedy ani tohoto), nebyly vědecky testovány.

CITRONOVÁ TRÁVA – bylinný čaj a skvělé pleťové tonikum

CITRONOVÁ TRÁVA - bylinný čaj a skvělé pleťové tonikum

Objednat:

CITRONOVÁ TRÁVA – bylinný čaj  – příprava

CITRONOVÁ TRÁVA - bylinný čaj a skvělé pleťové tonikum - příprava

CITRONOVÁ TRÁVA – bylinný čaj – nálev

CITRONOVÁ TRÁVA - bylinný čaj - nálev

CITRONOVÁ TRÁVA – bylinný čaj a skvělé pleťové tonikum 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *