Čajové noviny, Nezařazené

BERUŠČIN ČAJ – ovocný čaj

BERUŠČIN ČAJ – ovocný čaj

Popis čaje:

Beruščin ovocný čaj Vás hned při otevření sáčku nadchne omamující jahodovou vůní. Jahodová vůně čaje se znásobí jakmile čaj zalijeme vroucí vodou a necháme vylouhovat. Po deseti minutách louhování Vás čaj odmění nádhernou červenou barvou nálevu. Do čajíku můžeme přidat třtinový cukr, med, nebo použít náhradní sladidlo přírodního původu Stévii. Beruščin čaj obsahuje kousky jablek, lístky ibišku, šípky, bezinky, pomerančové kousky, pomerančovou kůru, přírodní aroma, kusy jahod.

konvice ZelenýDrak.cz

Nápoj:

Pro fantastický jahodový čaj použijte vždy minimálně 14-18g čaje na jeden litr vody. Toto množství Vám nabídne opravdový ovocný čaj s úžasnou vůní jahod a sytou červenou barvou nálevu. V tomto krásném letním obdobím můžeme Beruščin čaj vychladit, přidat kousky ledu a zakapat pomerančem pro opravdu příjemné letní osvěžení.

Ovocný čaj = žádný kofein (tein)

Ovocné čaje jsou teplé nápoje, které obsahují skutečné ovocné šťávy vyluhované z sušeného ovoce nebo tropického ovoce. Do ovocného čaje se často přidávají různé bylinky nebo koření. Zatímco ostatní čaje jako například černý čaj, bílý čaj, zelený čaj apod. obsahují skutečné čajové lístky (tedy kofein), ovocný nebo bylinný čaj si můžete vychutnat bez kofeinu kdykoliv během dne, bez obav, že kofein vás udrží vzhůru do noci. Ovocné čaje nabízí alternativu k pravým čajům nebo kávě. Hojnost a rozmanitost ovocných čajů je velká a vždy budete mít na výběr z mnoha chutí.

Ovocný čaj výhody

Lidé mající rádi šálek horkého jahodového, malinového, jablečného aj. ovocného čaje, věří, že jsou na dobré cestě propít se k lepšímu zdraví. Obecně se lidé domnívají, že stejně jako čerstvé ovoce, tak i ovocné čaje, které jsou vyrobeny z čerstvého ovoce obsahují také řadu minerálních látek, vitamínů a antioxidantů. Navíc,se lidé domnívají, že pití ovocných čajů, které nemají přidaný pravý čaj obsahující kofein je dobré pro jejich kosti. Studie ukazují, že šálek velmi silného čaje, který obsahuje asi 45 mg kofeinu, může způsobit vyloučení 2-3 miligramů vápníku z vašeho těla.

Čisté ovocné čaje

Čisté ovocné čaje jsou vyrobeny z čerstvého ovoce jako jsou jablka, třešně, maliny, černý rybíz, borůvky, pomeranče, jahody a broskve apod. Čisté ovocné čaje nejsou „chemické“ čaje. Jsou to čaje z pravého ovoce a dokonce si můžete vytvořit svůj vlastní čistý ovocný čaj pomocí koncentrované ovocné šťávy nebo čerstvého ovoce louženého v horké vodě. Lidé pijící takovéto čaje myslí na fakt, že ovocná šťáva má vysoký obsah přírodních cukrů a proto ovocné čaje kozumují s mírou.

Ovocné čaje s pravým čajem a tein?

Ovocné čaje můžou také obsahovat směsici sušeného ovoce, extraktu z bylin a čajových lístků. Blíže se zaměříme právě na tyto pravé čajové lístky. Jakýkoli typ čajových lístků přidaný do ovocného čaje vždy dodá ovocnému čaji kofein. Chceme-li tedy bezkofeinový čaj a zároveň bychom rádi v ovocném čaji zachovali přítomnost a chuť pravého čaje, je třeba si dát pozor, zda byl z pravého čaje odstraněn kofein (tein) !!! U některých pravých čajů je možné za pomoci dekofeinizační metody odstranit z čaje tein. Takto upravený a přidaný pravý čaj do ovocného čaje zachová svoji chuť a vůni a to vše, bez teinu.

Ovocné čaje smíšené s bylinkami a tein?

Většina samotných bylinných čajů neobsahuje tein, čímž některé těhotné a kojící ženy věří, že jsou pro ně bezpečné. Bylinné čaje obsahující kořeny, květy, plody, semena a listy z různých bylinných rostlin neobsahují ve většině případů žádný tein. Proto přidání bylinek do ovocného čaje, lze doporučit i lidem, kteří mají tein z jakéhokoli důvodu zakázaný. Pokud tedy chcete ovocný čaj opravdu bez teinu, zkontrolujte složky ve Vašem ovocném čaji s cílem zjistit, že neobsahuje žádný typ pravého čaje nebo yerba mate, která je vyrobena z cesmíny a její listy obsahují tein.

BERUŠČIN ČAJ – ovocný čaj – vzhled

BERUŠČIN ČAJ - ovocný čaj

Objednat:

BERUŠČIN ČAJ – ovocný čaj – příprava

BERUŠČIN ČAJ - ovocný čaj - příprava

BERUŠČIN ČAJ – ovocný čaj – nálev

BERUŠČIN ČAJ - ovocný čaj - nálev

BERUŠČIN ČAJ – ovocný čaj 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *